Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Támogatták Fellegi Tamás jelöltségét is + videó

2010. May 25. 20:28
Támogatták Fellegi Tamás jelöltségét is + videó
Az Országgyűlés Költségvetési Bizottsága támogatta Fellegi Tamás miniszterjelöltet keddi meghallgatásán. A leendő miniszter az erőforrások koncentrálását, az egységes vagyongazdálkodást és a fejlesztési források gyors és hatékony felhasználását emelte ki.

Támogatták Fellegi Tamás jelöltségét is

Fellegi Tamás a kormányváltást követően alakuló nemzeti fejlesztési minisztérium feladatairól szólva kifejtette, hogy megóvják és hatékonyan működtetik a nemzeti vagyont. Bebizonyítják, hogy az állam is lehet jó tulajdonos, gyarapítani fogják a közös értékeket. Gyorsabban, egyszerűbben és hatékonyabban juttatnák el az uniós forrásokat a magyar kis- és középvállalkozásokhoz, mivel ők az új munkahelyek megteremtésének főszereplői. Jelentősen csökkentenék a vállalkozások előtt álló bürokratikus akadályokat, megteremtve ezzel egy erős és versenyképes gazdaság feltételeit.

Fellegi Tamás bemutatkozóját itt tekintheti meg - 2010. május 25. (1. rész)

Az új kormány biztosítja a fejlesztési forrásokat azokhoz a pályázatokhoz, amelyekre már beadták az ajánlatokat, vagy már megtörtént az elbírálásuk is, de felülvizsgálja az egyedi kormánydöntéssel kiemelt beruházásnak minősített projektek támogatását. A felszabaduló forrásokat a kis- és középvállalkozásokhoz csoportosítják át – mondta Fellegi Tamás.

Támogatták Fellegi Tamás jelöltségét is

A leendő miniszter kérdésekre válaszolva a gazdasági bizottságban elmondta: jogállami keretek között felülvizsgálják a közszolgáltatási szerződéseket, amiről az egyeztetések már meg is kezdődtek. A közszolgáltatásban nem a profitmaximalizálás az elsődleges szempont, hanem a lakosság terheinek csökkentése.

Fellegi Tamás bemutatkozóját itt tekintheti meg - 2010. május 25. (2. rész)

Fellegi Tamás a meghallgatáson hangsúlyozta, hogy az állami vagyonnal való gazdálkodás egyszemélyi politikai és jogi felelőse lesz. Mintegy 300 állami tulajdonú cég a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nél (MNV) marad, 32 pedig a Magyar Fejlesztési Bankhoz (MFB) kerül. Az MFB-nél lévő vagyonelemek nem privatizálhatók, különösen nem az MNV megkerülésével.

Támogatták Fellegi Tamás jelöltségét is

A kijelölt miniszter elmondta azt is, hogy a nemzeti energetikai vagyon védett, így privatizációja kizárt, sőt inkább közszolgáltató társaságok köztulajdonba vétele lehetséges. A leendő miniszter a bizottsági meghallgatáson ellenzéki képviselők kérdéseire azt válaszolta, elkülönül az állami vagyonnal és a hitelintézeti tevékenységgel kapcsolatos titoktartási kötelezettség. Nem hivatkozhat banktitokra a Magyar Fejlesztési Bank a hozzá kerülő 32 állami tulajdonú céggel kapcsolatban.

Fellegi Tamás bemutatkozóját itt tekintheti meg - 2010. május 25. (3. rész)

A közlekedésben a közösségi közlekedés versenyképességét helyezik előtérbe az egyéni közlekedéssel szemben. Az infokommunikáció kspcsán leszögezte: a digitális közmű projekt jelentős forrásokat köt le és meghatározza az infokommunikációs piacot, ezt a projektet „ebben a formában nem engedjük tovább”. A kormány infokommunikációs rendszerének átvilágítását már megkezdték, azt, amit kívülről lehet, de az átadás-átvételt követően konszolidálják a különböző infokommunikációs rendszereket. Fellegi Tamás a meghallgatáson hangsúlyozta, hogy döntéseikben a működőképesség fenntartása és a folyamatosság nem sérülhet.

(Forrás: mno.hu - MCOnet)

Belföldi hírek - www.belfoldihirek.com

-ba-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu