Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.06.15. - kedd, Jolán napja van.

Belföldi hírek

Támogatja a kormány az elektromos autók vásárlását

2021. május 07. 11:40
Támogatja a kormány az elektromos autók vásárlását

A tavalyi pályázat nagy sikerén felbuzdulva újabb pályázatot ír ki a kormány az elektromos autók vásárlására, amely magánszemélyeket és cégeket egyaránt érint. 2020-ban 1712 kérelem érkezett a támogatásra, idén is hasonlóan nagy érdeklődésre számítanak.  

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára, Schanda Tamás jelentette be, hogy nemsoká újabb pályázatot indítanak az elektromos gépjárművek vásárlásának támogatására. A sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a tavaly indított pályázat nagy népszerűségnek örvendett, ezért további kiírások várhatók. 2020 májusában írták ki a megfizethető árú elektromos gépjármű és segédmotoros kerékpár beszerzésének támogatására szolgáló pályázatot. Elmondása szerint másfél nap alatt el is fogyott a rendelkezésre álló keretösszeg, ugyanis 2053 darab jármű vásárlására nyújtottak be 1712 darab kérelmet 6 milliárd forint értékben. 

 

Schanda Tamás

 

 
A kormány Klíma- és környezetvédelmi akciótervének keretén belül nagy hangsúlyt fektetnek a fenntartható életmód támogatására. A kormány célul tűzte ki, hogy az ország 2050-ig karbonsemlegessé válik, ezért a hulladékgazdálkodást is megreformálják, betiltják az egyszerhasználatos műanyagokat, és többek közt a zöld közlekedést is támogatják. A közösségi közlekedés járműflottáit fokozatosan váltják le elektromos gépparkokra, valamint a lakosság elektromos járművásárlási kedvét is ösztönzik.  

 

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a sajtótájékoztatón elmondta, a program hosszú távon tudja fenntartani az ország versenyképességét. Mint kitért rá, nem véletlen, hogy az európai uniós helyreállítási alapból az egészségügy mellett a körforgásos gazdaságra és az elektromobilitásra is jelentős összegeket fordít majd a kormány, a környezetvédelem ugyanis rendkívül fontos gazdasági tényező is. 

 

A tavalyi pályázat nyertesei közül az ezredik autó tulajdonosai vehették át járművüket a sajtótájékoztató végén.  

 

 

M.A.

Fotó: MTI/ Máthé Zoltán 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu