Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Belföldi hírek

Tállai András a 2016-os költségvetésben rejlő fejlesztési lehetőségekről

2015. May 04. 11:04
Tállai András a 2016-os költségvetésben rejlő fejlesztési lehetőségekről

A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, Tállai András ismertetése szerint a 2016-os költségvetés az európai uniós források felhasználásából mintegy 1400 milliárd forintot tartalmaz, a tervek szerint ennyit lehet a fejlesztésekre fordítani.


Mezőkövesden Tállai András arról beszélt: reméli, hogy a jövő évi fejlesztések Borsod-Abaúj-Zemplén megyét is érintik majd. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban mintegy 93 milliárd forint jut Borsodnak, ebből körülbelül 35 milliárd Miskolcnak, a többi pedig a megyebeli önkormányzatokat illeti majd.

A költségvetés egyik fő célja, hogy előre tudjanak lépni egyet a családok, a vállalkozások és az önkormányzatok, és így az egész ország is - tette hozzá.

 

Tállai András sajtótájékoztatója a 2016-os büdzséről

 


A kormány már több ízben tárgyalta a jövő évi költségvetés tervezetét, várhatóan a május 6-i ülésnapon is az egyik fő napirendi pont lesz. Megerősítette: az adócsökkentés költségvetésének is nevezik a 2016-os büdzsét.


Az államtitkár megerősítette, hogy 2016-ban 16-ról 15 százalékra csökken az szja, ami négymillió embert érint, és 120 milliárd forintot hagy az emberek zsebében. Emellett megkezdik az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentését, ezért a sertéshús áfája 27-ről 5 százalékra mérséklődik. A családi adókedvezmény miatt a kétgyermekes családokban négy év alatt húszezerről negyvenezerre fog nőni az adókedvezmény.

 

 

MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu