Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Tállai: a törvény új szemléletet, új gondolkodást kíván az önkormányzati szereplőktől

2011. December 21. 05:42
Tállai: a törvény új szemléletet, új gondolkodást kíván az önkormányzati szereplőktől
Az Országgyűlés elfogadta a 157 paragrafust tartalmazó önkormányzati törvényt.Egy nyugodt és biztonságos rendszer jön létre az elfogadott önkormányzati törvénynek hála - hangsúlyozta Tállai András államtitkár.
A törvény a magyar önkormányzati hagyományokra, a helyi önkormányzatok európai chartájára és a hazai sajátosságokra épül; ezen hármas összességére alapozva határozza meg az önkormányzatok jövőbeli feladatát.

Az elmúlt 21 év minden jó és rossz tapasztalata benne van az új önkormányzati törvényben. A alaptörvény meghatározta az önkormányzati alapértékeket, azt a gondolkodást, ami mentén a törvényjavaslat elkészült  – emelte ki Tállai András.

Országgyűlés

Az Országgyűlés elfogadta a 157 paragrafust tartalmazó önkormányzati törvénytA törvény újraszabályozza az állami és az önkormányzati feladatrendszert. Új feladatrendszerben kell dolgozni az önkormányzatoknak, az állam több eddigi feladatot átvállal. 2013. január 1-től új feladatfinanszírozási rendszer jön létre, melynek célja, hogy minden településen biztosítva legyenek az önkormányzati szolgáltatások és a működőképesség.

TÁLLAI ANDRÁS

Egy nyugodt és biztonságos rendszer jön létre az elfogadott önkormányzati törvénynek hála - hangsúlyozta Tállai András államtitkárTállai András a törvény nagy előnyének tartja, hogy hagy elég időt az önkormányzatoknak a felkészülésre, mert lépcsőzetesen lép hatályba. 2012. január 1-től lép hatályba a törvényességi felügyeleti rendszer, az új kötelezettségvállalási rendszer és a megyei önkormányzatok fő feladatrendszere. A paragrafusok nagyrésze 2013. január 1-től lesz hatályos, mint például az új feladatfinanszírozási rendszer, az új közös önkormányzati hivatali struktúra. Az összeférhetetlenségi és méltatlansági szabályok csak a 2014-es önkormányzati választásokat követő napon lépnek majd hatályba – húzta alá az államtitkár.


Forrás: fidesz.hu

-kt-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu