Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Tállai: A helyi ügyeket helyben kell eldönteni

2011. October 25. 17:17
Tállai: A helyi ügyeket helyben kell eldönteni
Az ingatlanadó lehetséges mértékéről, az önkormányzati feladatellátásról, a finanszírozásról beszélt Tállai András önkormányzati államtitkár a Hírtv Rájátszás című műsorában.
A cél egy modernebb, gyorsabb és takarékosabb rendszer kialakítása, amely az állampolgárok érdekeit szolgálja - húzta alá Tállai András önkormányzati államtitkár az új önkormányzati törvény javaslatával kapcsolatban. Az új önkormányzati törvény javaslatának szövege a múlt héten vált nyilvánossá, ezt megküldték a parlamenti pártoknak és az önkormányzati szövetségeknek - emlékezetett Tállai András.

Egyeztetés az önkormányzati törvényről fotó:MTI

Egyeztetés az önkormányzati törvényről fotó: Botár Gergely

A törvényjavaslat - amely az alaptörvény bázisán, ahhoz igazodva készült el - több fontos változást eszközöl az önkormányzati rendszerben; újraszabályozza az állam és az önkormányzatok feladatait. Eszerint az államnak a közszolgáltatások megszervezésében több feladata lesz, így például az oktatásban, az egészségügyben, a hatósági ügyekben és a katasztrófavédelemben.

 

2013. január 1-jétől - az önkormányzati törvény tervezett életbelépésétől - új, feladatcentrikus önkormányzati finanszírozási rendszert vezetnek be, valamint a körjegyzőségek mintájára közös önkormányzati hivatalokat hoznak létre. (T.A)

forrás:kormany.hu/Hírtv

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu