Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.22. - Wednesday, Júlia, Rita napja van.

Belföldi hírek

Tájékoztató kampány indul az ENSZ migrációs csomagjáról

2018. February 28. 13:27
Tájékoztató kampány indul az ENSZ migrációs csomagjáról

Szijjártó Péter javaslatot tett arra, hogy a kormány indítson tájékoztató kampányt az ENSZ migrációs csomagjáról. A miniszter szerint fel kell hívni az emberek figyelmét arra, hogy van egy veszélyes javaslat, amely világszinten meghatározná a migrációs politikákat.

Az ENSZ azt akarja, hogy mindenki folyamatosan fogadjon be migránsokat, mert a migráció jó és nem lehet megállítani, bontsák le a kerítést, amely a bevándorlás útjában áll, valamint ne tekintsék bűncselekménynek a tiltott határátlépést - magyarázta a külgazdasági és külügyminiszter. Kijelentette: fenntartjuk a jogot, hogy mi magyarok dönthessük el, kit engedünk be az országba és kivel akarunk együtt élni, ezért "mindig küzdeni fogunk, hogy ne mások mondják meg, kivel éljünk együtt a saját hazánkban".

 

Tájékoztató kampány indul az ENSZ migrációs csomagjáról

A kormány tájékoztató kampányt indít az ENSZ migrációs csomagjáról

 

Elmondása szerint az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának ülésén világossá vált, hogy a világszervezetben rendkívül kemény harc várható az elkövetkező időben, és ennek tétje, hogy az ENSZ elismertesse a migrációhoz való jogot alapvető emberi jogként, holott nem az. Nagy nyomás alá akarják helyezni azokat az országokat, amelyek nem kívánnak bevándorlóoszággá válni - tette hozzá. Kérdésre elmondta: a Soros-tervvel egybeesnek a migrációs csomagban leírt célkitűzések. Közölte: zajlik vita a dublini szerződés módosításáról, olyan javaslat készülhet, amely hosszú távú, akár korlát nélküli bevándorlási mechanizmust hozna létre, ami azzal járna, hogy Magyarországra tízezres nagyságrendben hoznának bevándorlókat.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu