Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.12.08. - csütörtök, Mária napja van.

Belföldi hírek

Tábor a robotikáról a nyári szünetben

2022. július 16. 08:00
Tábor a robotikáról a nyári szünetben

Nyíregyházán tábort szerveztek a robotikáról az általános iskolás diákoknak.

Magyarországon minél több szakképzési létesítménynek célja, hogy a diákokat bevezesse a robotika világába és minél közelebb vigyék őket a jövő technológiákhoz. Nyíregyházán a helyi szakképzési centrum általános iskolás diákoknak szervezett egy robotika tábort, hogy a gyerekek már most tisztában legyenek azzal, hogy milyen jövő vár rájuk.

 

A rendhagyó tábort egyébként a Digitális Közösségi Alkotóműhelyben tartották meg Nyíregyházán és a programok az egyik legizgalmasabb nyári szüneti eseménynek bizonyultak.

 

A gyerekek a saját okostelefonjukat is használhatták a programok során, a telefonnal pedig képesek voltak olyan robotokat készíteni, amelyet saját maguk irányíthattak. A robotokat természetesen haza is vitték a gyerekek, örökre szóló élményt kapva ezzel.

 

A diákok saját telefonjaikkal irányíthatták a robotokat

 

A táborban voltak robotépítési programok, programozási órák és 3D-s nyomtatókhoz kapcsolódó események. Ezek mind-mind olyan tematikák, amelyek a diákok koncentrálóképességét, valamint kreativitását fejleszti.

 

A gyerekek még nagyon nyitottak az új dolgokat, képesek megtanulni könnyen a programozás nyelveit és érdeklik őket a gépek. A tábor a karrierjüket mindenképpen pozitív hatással lehet, hiszen olyan dolgokat ismertek meg, amelyek a jövőt jelentik a munkaerőpiacon is.

 

Forrás: Nyíregyháza.hu
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu