Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.12.05. - Tuesday, Vilma napja van.

Belföldi hírek

Szuperszámítógépet használhatnak az egriek

2022. December 13. 11:31
Szuperszámítógépet használhatnak az egriek

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) mesterséges intelligenciához kapcsolódó projektet indít.

Közös együttműködésbe fog Magyarországon az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) és a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ). A projekt eredményeképp újra hazánkba érkezik egy darab az Európa egyik legmodernebb szuperszámítógépének tartott eszközből.

 

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) az összefogásnak köszönhetően kutatási céllal kezdheti el használni a gép hatalmas előnyeit. Az egri felsőoktatási intézmény célja, hogy minél szélesebb körben indítsanak kutatási folyamatokat a jövőben, az ügynökség pedig maximálisan támogatja őket ebben.

 

Számos új előnyt garantál a berendezés

 

A szupergyors berendezés az egri kutatásokat hatékonyabbá és eredményesebbé teheti. Ugyanezt a szuperszámítógépet használja már hazánkban a Debreceni Egyetem, a Magyar Tudományos Akadémia, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, illetve a Budapesti Műszaki Egyetem is.

 

Az egri intézmény az új gépet várhatóan 2023 elején veheti birtokba. A mesterséges intelligenciával megáldott számítógép hatalmas tárhellyel és tudással rendelkezik az adatok elemzéséhez, valamint a számítási problémák megoldásához.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu