Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.28. - szombat, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

Szupergyors internetet alakítottak ki több borsodi településen

2021. október 07. 10:04
Szupergyors internetet alakítottak ki több borsodi településen

Véget ért a Szupergyors Internet Program legfrissebb hálózatfejlesztése, amely Északkelet-Magyarországra fókuszált.

Magyarország északkeleti régiójára fókuszált a Szupergyors Internet Program (SZIP) legutóbbi hálózatfejlesztési munkálata, amelynek köszönhetően mintegy 5 borsodi település bővült szupergyors internet hálózattal. A beruházást 140 millió forint értékben hajtották végre a településeken. A programot az Innovációs és Technológiai Minisztérium vezeti, megalapítására pedig még 2014-ben sor került.

 

Mivel a digitális gazdaság, a vállalkozások és a polgárok számára is elengedhetetlen a megfelelő minőségű digitális infrastruktúra, így az utóbbi években a kormány olyan programot indított, amelynek célkitűzése, hogy egyre több háztartás rendelkezzen szupergyors internet hálózattal. A gyors internet nem csak a digitális kompetenciák fejlesztéséhez járul hozzá, hanem ahhoz is, hogy az országban minél könnyebben elterjedjenek az állami digitális szolgáltatások.

 

Akár 800 Mbit/s sávszélességre is előfizethetnek az érintettek

 

A program összkerete közel 150 milliárd forint és a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program segítségével valósulhat meg. Az értékét tekintve ez a valaha volt legnagyobb internet hálózatfejlesztési program Magyarországon.

 

A borsodi fejlesztéseknek köszönhetően a 140 millió forintos beruházásból közel 250 háztartás lefedése valósult meg, így ezen háztartásokban már akár a 800 Mbit/s sávszélességű internetcsomagra is elő lehet fizetni, hiszen a beruházók a legkorszerűbb optikai hálózatot telepítették le.

 

Forrás: MTI, Szupergyors Internet Program
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu