Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Belföldi hírek

Szükség esetén hatezer katona vethető be határvédelemre

2016. March 30. 07:26
Szükség esetén hatezer katona vethető be határvédelemre

A Magyar Honvédség órákon belül mozgósítani tud a határok védelmére több mint hatezer katonát - mondta el az M1 reggeli műsorában a honvédség vezérkari főnöke.

Természetesen nem mozgósítható az egész állomány - közölte Benkő Tibor -, hiszen a laktanyákból nem vihetnek mindenkit a határra. A légtérfelügyeletet, a légtérvédelmet ellátókat, a lokátorosokat, a híradóközpontosokat és az egészségügyi intézményekben dolgozókat nem mozgósíthatják.  Külföldön is ezer körüli magyar katona teljesít szolgálatot, az ő váltásukról, azok felkészítéséről is gondoskodni kell - szögezte le. Jelenleg több mint kétezer ember vesz részt a déli határszakasz élőerős biztosításában - mondta Benkő Tibor, aki Húsvétkor meglátogatta a határokon szolgálatot teljesítő katonákat. Tapasztalatairól elmondta: jó benyomásokat szerzett, mert a katonák felkészültek, és lelkesen, kitartóan végzik a munkájukat. A technikai felkészültség is kielégítő, rendelkezésükre állnak a munkájukat segítő hadászati felszerelések, járművek.Benkő Tibor vezérezredes húsvéti látogatása Magyarország déli határainál


A terrorizmus ellen tervezett intézkedéscsomagról a vezérkari főnök elmondta: a honvédség számára rendkívül széleskörű feladatrendszert jelentene. A feladatkör hírszerzési feladatokra, információgyűjtésre, a felderítésre, a járőrözésre, szállításra, esetleges harci feladatokra is kiterjed. Akár mentésre, mentesítésre, kórházi gyógyításra is készen kell állni. Mindehhez  jogszabály-változtatás kell - tette hozzá.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu