Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Belföldi hírek

Szombathelyen terjeszkedik az ország legjelentősebb tehetséggondozója

2021. October 13. 13:08
Szombathelyen terjeszkedik az ország legjelentősebb tehetséggondozója

Szombathelyen nyitja meg legújabb képzési központját hazánk legnépszerűbb tehetséggondozója, a Mathias Corvinus Collegium.

A Kárpát-medence legjelentősebb tehetséggondozó intézményeként számon tartott Mathias Corvinus Collegium újabb nagyvárosban jelent meg Magyarországon. Az intézmény Szombathelyen nyitotta meg legújabb képzési központját, ahol már el is kezdődtek a képzések.

 

A Mathias Corvinus Collegium már 25 éve végzi tevékenységeit Magyarországon. Az általános iskola felső tagozataitól, az egyetemen át, egészen a felnőttkorig működtetnek közcéllal tehetséggondozó programokat, mindezt ingyenesen. Az egyedülálló stratégiájuk lényege, hogy a klasszikus közoktatást és egyetemi oktatást, magas szintű képzésekkel egészítik ki, amely nem csupán egy szakterületet érint, hanem több tudományágat.

 

Az egyedülálló stratégiával rendelkező intézmény már meg is nyitott Szombathelyen

 

A következő években a Mathias Corvinus Collegium fő célja, hogy minden magyar megyeszékhelyen képzési központot hozzanak létre, majd tovább terjeszkedjenek a Kárpát-medence és Nyugat-Európa városaiban is. A szombathelyi terjeszkedéssel már 23 városban van jelen az MCC, amelyből 14 Magyarországon, 9 pedig külföldön található. Összesen 3700 diák vesz részt jelenleg a programjokban.

 

Az intézmény Szombathelyen általános iskolásoknak, valamint a Vas megyében tanuló középiskolás diákoknak nyújt elsődlegesen képzéseket és programokat. Ugyanakkor a kultúra és a gazdasági folyamatok iránt érdeklődő felnőttek számára is indítanak közösségépítő programokat és előadásokat, amelyeket elismert, külföldön is bizonyító szakértők fognak tartani.

 

Forrás: MTI, MCC
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu