Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.28. - szombat, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

Szombathelyen átadták a Schaeffler-csoport 23,5 milliárd forintos beruházását

2021. szeptember 21. 17:51
Szombathelyen átadták a Schaeffler-csoport 23,5 milliárd forintos beruházását

Gyáravatót tartottak Szombathelyen, ahol a Schaeffler-csoport 23,5 milliárd forint értékű beruházást fejezett be.

Befejeződtek a munkálatok Szombathelyen a Schaeffler vállalat új gyárában, így megtörténhetett a gyáravató ünnepség. A német vállalat 23,5 milliárd forintos beruházási projektet zárt le, amelyhez a magyar kormány 5 milliárd forinttal járult hozzá. Az új gyár 200 új munkahelyet teremt Szombathelyen.

 

A Schaeffler-csoport egy globálisan tevékenykedő autóipari és ipari beszállító. Már több mint 7 évtizede végeznek kutatásokat-fejlesztéseket a mozgás és a mobilitás területén. Termékportfóliójuk részét képezik a motorokba, járművekbe, sebességváltókba gyártott precíz elemek és rendszerek, valamint az ipari felhasználásra alkalmas gördülő- és csúszócsapágy megoldások. Több mint 80.000 alkalmazottal rendelkeznek, amellyel a világ egyik legnagyobb családi vállalatának mondhatók. A cég 2020-ban közel 2000 szabadalmi bejelentést tett, így a Németország második leginnovatívabb vállalata cím is őket illeti meg.

 

Az új szombathelyi üzem

 

Magyarországon jelenleg 3000 főt foglalkoztat a cég, legújabb gyárukban pedig az elektromobilitáshoz kapcsolódó elemeket és alkatrészeket fognak gyártani. A vállalatcsoportnak ez a világon az első gyára, amely kizárólag e-mobilitással foglalkozik. Közel 15.000 négyzetméteren folyik majd az elektromosmotor-alkatrészek fenntartható gyártása az üzemben, így ez a létesítmény fogja biztosítani a Schaeffler elkötelezettségét a fenntarthatóság és az e-mobilitás iránt.

 

A Schaeffler-csoport 22 országban összesen 75 gyárral rendelkezik, a legújabb fejlesztéseket pedig szerte a világon bárhol szívesen látták volna, a cégcsoport vezetősége azonban Magyarországot és Szombathelyt választotta. A beruházás azt jelzi, hogy a csoport elégedett a magyarországi munkaerővel és gazdasági helyzettel.

 

Forrás és képek: MTI, Schaeffler
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu