Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

Szolnokon misszióba induló katonákat búcsúztattak

2011. August 17. 09:50
Szolnokon misszióba induló katonákat búcsúztattak
Minden küldetés arra irányul, hogy a háborúban álló népek sorsát enyhítsük - fogalmazott Hende Csaba honvédelmi miniszter Szolnokon, az Afganisztánba induló magyar békefenntartó katonákat búcsúztatásán - olvasható az MTI által kiadott közleményben.
Minden küldetés arra irányul, hogy a háborúban álló népek sorsát enyhítsük, illetve, hogy segítsünk azoknak az erőknek felülkerekedni, amelyek békét és stabilitást tudnak hozni a konfliktusokban- hangsúlyozta Hende Csaba augusztus 16-án, Szolnokon. Az MH Ittebei Kiss József hadnagy Helikopterbázison Afganisztánba induló katonákat búcsúztattak. Az eseményen a honvédelmi miniszter mellett részt vett dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke is.

A csaknem háromszáz katona zöme a Baghlan tartományban működő Tartományi Újjáépítési Csoportban szolgálatot teljesítőket váltja fel

Misszióba induló katonák Szolnokon (fotó: Rácz Tünde)

A csaknem háromszáz katona zöme a Baghlan tartományban működő Tartományi Újjáépítési Csoportban szolgálatot teljesítőket váltja fel, míg új misszióként egy Mi-17-es Légi Tanácsadó Csoport is útra kel az afgán légierő helikoptereseinek kiképzésére - áll a közleményben.

A honvédelmi miniszter méltatta a missziókba induló katonák erőfeszítéseit, felkészültségét. - A magyar nemzetet a missziókban szolgálatot teljesítő magyar katonák emberségességéről fogják megítélni - fogalmazott a honvédelmi tárca vezetője.

 

Minden küldetés arra irányul, hogy a háborúban álló népek sorsát enyhítsük – fogalmazott Hende Csaba

Hende Csaba Fotó: Rácz Tünde

 

Hende Csaba, honvédelmi miniszter beszéde után Kálinger Roland százados, a PRT tizenegyedik váltásának tábori lelkésze áldotta meg az Afganisztánba utazó magyar katonákat.
Az elmúlt esztendő missziós tapasztalatai arra intenek, hogy a katonáknak mindig, minden körülmény között készen kell állniuk bármilyen helyzet megoldására, legfőképpen azért, hogy mindannyian épségben hazatérhessenek - jelentette ki Hende Csaba.
Magyarország 2003 óta vesz részt az afganisztáni NATO-misszióban.


Forrás:MTI

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu