Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.11.28. - vasárnap, Stefánia napja van.

Belföldi hírek

Szolgáltatásbővítést hajt végre a Folly

2021. október 21. 13:25
Szolgáltatásbővítést hajt végre a Folly

Közel félmilliárd forintból bővíti szolgáltatásait a Folly Arborétum és Borászat.

Szolgáltatásbővítő beruházást hajt végre 2022. tavaszáig a Folly Arborétum és Borászat. A badacsonyörsi vállalat főként a turisztikai szolgáltatásait szélesíti, illetve olyan beruházásokba kezd a Balaton-parti településen, amelyek vendégeik komfortérzetét növelik. A projektet 470 millió forintból hajtja végre a borászat.

 

A fejlesztéseket a Kisfaludy 2030 turisztikai attrakciófejlesztési pályázat forrásaiból valósítják meg. Szabadtéri színház, chill terasz, interaktív család-, és kerttörténeti kiállítás is létrejön a keretösszegből. A borászat területén fekvő ösvények burkolata is modernebb köntöst kap, továbbá új ülőpadokkal, függőágyakkal, bútorokkal, séta útvonalakkal, elektromos kerékpárral és elektromos autó töltőkkel bővítik a helyszínt, hogy a látogatók minél kényelmesebb környezetet tapasztaljanak.

 

A Balaton-parti arborétum pazar látvánnyal várja vendégeit

 

Informatikai fejlesztéseket is tervez a Folly, ugyanis infokommunikációs jegyrendszert hoznának létre a beléptetés modernizálása érdekében. Mindezek mellett új szobrok és land art alkotások kihelyezését is tervezik, hogy minél egyedibb legyen a Folly helyszíne.

 

A Folly Arborétum és Borászat területét még Folly Gyula pécsi orvos alkotta meg az 1900-as évek elején. A ma látogatóközpontként és étteremként üzemelő helyszínt 3 éve újították fel komolyabban, azóta pedig már grill terasszal, panoráma terasz kávézóval és cukrász műhellyel is bővítették az arborétumot. Az új beruházásnak köszönhetően a Folly még ismertebb turisztikai attrakcióvá válhat a Balaton környékén.

 

Forrás és képek: MTI, Folly
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu