Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.12.09. - csütörtök, Natália napja van.

Belföldi hírek

Szolgáltatásait modernizálja a NAV

2021. november 06. 12:00
Szolgáltatásait modernizálja a NAV

Közel 15 milliárd forintból fejleszti szolgáltatásait a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közel 15 milliárd forintos fejlesztést indít, amely a szolgáltatásainak modernizálását foglalja magában. A NAV 9,3 milliárd forintos támogatást kapott az Európai Uniótól, hogy véghezvigye a projektet, továbbá saját forrásból 5,13 milliárd forintot szánnak a beruházásra. A fejlesztések várhatóan 2023 nyaráig valósulnak meg.

 

A korszerűsítési munkálatok a Nemzeti Adó- és Vámhivatal jövedéki-, felszámolási-, végrehajtási, bűnügyi- és adó tevékenységeit érintik. A beruházás a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztés Operatív Program (KÖFOP) keretein belül valósul meg.

 

Digitálisan fejleszt a NAV 

 

A beruházás, amely már ősszel elkezdődött, több szakaszban valósul majd meg és 4 fő fejlesztési célja lesz. Elsődlegesen az ügyfélkapcsolati technológiai rendszereket korszerűsítik, majd a kkv szolgáltatásokat. Kialakítanak továbbá egy innovatív adatpiaci és publikációs felületet, illetve fejlesztik a végrehajtási eljárások menetét is.

 

Az operatív program keretein belül a NAV már meg is valósította egyes felületenek kialakítását, így létrehozták a Bűnügyi Adatpiac és a PEI (Pénzmosás és Terrorizmusfinanszírozás Elleni Iroda) Publikációs Felületét.

 

A fejlesztésnek köszönhetően a többszörös lekérdezések száma nagyban csökkenhet, így rengeteg adminisztratív tehertől megszabadulhatnak a hivatal munkatársai.

 

Forrás: MTI, NAV
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu