Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.28. - kedd, Hajnalka napja van.

Belföldi hírek

Szócska Miklós államtitkár a magyar egészségügy újításairól számolt be Washingtonban

2014. április 14. 11:00
Szócska Miklós államtitkár a magyar egészségügy újításairól számolt be Washingtonban

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár meghívott előadóként részt vett az Egyesült Államokbeli "Az általános egészségügyi ellátási biztosítás felé 2030-ig" elnevezésű fórumon.

Itt az államtitkár a magyar egészségügyi rendszer más országok által is követhető innovatív forrásteremtési technikáit ismertette."A krónikus megbetegedések gyógyításának költségei a fejlett országok számára is megterhelők, ezért a prevencióhoz kapcsolódó szabályozások, minden, amit a transzzsírok betiltásától kezdve a népegészségügyi termékadón át a dohányzás visszaszorításáig tettünk az egészségügyi rendszerben, az más országok számára példaértékű" – mondta Szócska Miklós.

 

 

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár nyilatkozott a HírTV-nek
Az államtitkár a tanácskozáson elmondta, hogy a népegészségügyi termékadó bevezetése óta 25 százalékkal fogy kevesebb Magyarországon az egészségre káros élelmiszerekből. "Az egészségügyi világszervezet is elismerte és hatékonynak tartja a Magyarországon bevezetett népegészségügyi termékadót" – véli Szócska Miklós, aki a Hír Televíziónak azt mondta:  a WHO hívta fel a figyelmet ránk, hogy ami Magyarországon az egészségpolitikában történt, az a világ számára egy érdekes dolog. 

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu