Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.25. - Saturday, Orbán napja van.

Belföldi hírek

Szintetikus gumigyártó üzemet avattak

2018. March 19. 08:58
Szintetikus gumigyártó üzemet avattak

Tiszaújvárosban avatták fel a Mol-csoport és a japán JSR Corporation szintetikus gumit gyártó üzemét. Az ünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök hangsúlyozta: Magyarország azért fejlődik, mert biztonságos.

A kormányfő beszédében az első számú nemzeti vállalatnak nevezte a Molt, és azt is mondta: a mostani üzemavatással Tiszaújváros újabb lépést tett abba az irányba, hogy Közép-Európa legjelentősebb vegyipari központja legyen. Szavai szerint "a jövőt magyar nyelven írják Közép-Európában". A Molt méltatva kiemelte: nemzeti nézőpontból a Mol beruházásai a legfontosabbak. "A Molt szeretjük, leginkább azért, mert a mienk, ez egy magyar, nemzeti vállalat (...), és mert magyar emberek munkáját látjuk benne" - fogalmazott.

 

Szintetikus gumigyártó üzemet avattak Tiszaújvárosban

A kormányfő beszédében az első számú nemzeti vállalatnak nevezte a Molt

 

Szerinte a magyar gazdaság akkor lesz egyensúlyban, ha a nemzetközi vállalatok mellett nagy magyar cégek is megjelennek és megerősödnek. Orbán Viktor külön is köszönetet mondott Japánnak, mivel japán cégek Magyarországon 25 ezer embernek adnak munkát. Szólt arról is, hogy a Mol 2030-ig tervezett 1300 milliárd forintnyi befektetése több, mint a Mercedes és az Audi magyarországi beruházásai együttvéve. A tiszaújvárosi szintetikus gumi-gyárról szólva közölte: ha a Mol ehhez hasonló beruházásokat akar a jövőben megvalósítani, számíthat a kormányzatra.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu