Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Belföldi hírek

Szijjártó: szorosabbra fűzik a magyar-orosz nehézipari fejlesztési együttműködést

2017. February 02. 13:51
Szijjártó: szorosabbra fűzik a magyar-orosz nehézipari fejlesztési együttműködést

Még szorosabbra fűzik Magyarország és Oroszország együttműködését a nehézipari fejlesztési együttműködésben a technológia-intenzív ágazatokat illetően - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter Gyenyisz Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszterrel tartott megbeszélését követően elmondta, elsősorban harmadik piaci tendereken magyar és orosz vállalatokat közös részvételre és fejlesztésekre ösztönöznek. Ezek közül kiemelkedik az egyiptomi vasúti tender, amelyen magyar és orosz cégek bizonyították, hogy képesek közösen versenyképes ajánlatot tenni. Az együttműködésben egyetértenek a Dunaferr adta lehetőségekben, így az oros befektetés idén meghaladja a tavalyi 20 millió forintot, amely biztosítja a Dunaferr további működését.

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Gyenyisz Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszter

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fogadta Gyenyisz Manturov orosz ipari és kereskedelmi minisztert 

 

Továbbá megállapodtak a magyar-orosz űrkutatási programok folytatásáról. Oroszország bizonyos fázisokat kifejezetten magyar beszállítókra, fejlesztőkre bízott eddig is, a magyar kormány pedig úgy döntött, hogy 200 millió forinttal támogatja a program folytatását. Szijjártó Péter kitért a vízipari technológiai beruházásokra, a cél az, hogy minél több orosz város vízrendszerének működtetésében a Fővárosi Vízművek vezető szerepet kapjon. A tárcavezető elmondta, hogy Magyarország fenntartja eddigi álláspontját, az lenne a legjobb ha megszüntetnék a szankciókat, amelyek politikai és gazdasági szempontból is kudarcot vallottak.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu