Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.13. - Thursday, Antal, Anett napja van.

Belföldi hírek

Szijjártó: rengeteg kihívással kell szembenéznie az EU-nak

2016. August 28. 08:45
Szijjártó: rengeteg kihívással kell szembenéznie az EU-nak

A bevándorlási nyomás, a terrorfenyegetettség, a britek kilépése az EU-ból, valamint az Ukrajnában zajló háború egyre inkább úgy tűnik, hogy hosszú távú, megoldatlan kihívások elé állítják az Európai Uniót - fejtette ki a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter négy javaslatott tett, amelyen a magyar kormány álláspontja szerint az EU-nak végig kell mennie annak érdekében, hogy megtalálja a kiutat ebből a rendkívül nehéz helyzetből. Az első javaslat a migrációs válságra vontakozik, az EU-nak "meg kell védenie magát". Az Európai Bizottság a bevándorlásra vonatkozó döntéseit teljesen más irányba kell vinni.

 

Brexit

Nagy-Britannia kilépése, gyengítette az EU-t

 

Második javaslatként a nyugat-balkáni bővítését kell felgyorsítani, mivel a Nyugat-Balkán, Délkelet-Európa rendkívül instabil, törékeny helyzettel rendelkezik, és ezen a törékeny helyzeten leginkább az uniós integráció kibővítése segíthet. Szijjártó harmadik pontként azt jelölte meg, hogy nem szabad több hatáskört Brüsszelnek adni. Végül kijelentette, hogy erős és határozott vezetésre és demokratikusan megválasztott vezetőkre van szükség az EU-ban.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu