Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.04.02. - csütörtök, Áron napja van.

Belföldi hírek

Szijjártó: racionális megközelítés kell Törökországgal kapcsolatban

2016. november 15. 13:03
Szijjártó: racionális megközelítés kell Törökországgal kapcsolatban

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az unió kül-, illetve védelmi minisztereinek brüsszeli találkozóján vesz részt, melyen kijelentette, hogy jelenlegi helyzetben racionális és hidegfejű megközelítésre van szükség Törökországgal kapcsolatban, mert Európa biztonsága Törökország stabilitásával kezdődik.

A miniszter elmondta, hogy az unió Ankara kezébe helyzte Európa biztonságát és stabilitását a migrációs megállapodással. Magyarország szerint óvatosságra van szükség, mert a megállapodás be nem tartása, vagy megszűnése komoly nehézségek elé állíthatja Európát. Elmondta, a keleti partnerség kérdésében az Európai Unió hitelessége forog kockán, mivel az unió nem tartja be a megállapodásban rögzített valamennyi ígéretét, ilyen a Grúziának és Ukrajnának ígért vízummentesség.

 

az unió kül-, illetve védelmi minisztereinek brüsszeli találkozója

 Simicskó István honvédelmi miniszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Ursula von der Leyen német védelmi miniszter, valamint Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter beszélget az unió kül-, illetve védelmi minisztereinek brüsszeli találkozóján

 

Segíteni kell az országokat, amelyek hajlandóak az európai, vagy az euro-atlanti integráció útjára lépni és azon haladni - hangsúlyozta. A miniszterek kezdeményezték az Európai Unió és Egyiptom részvételével rendezett társulási tanácskozás összehívását, tekintettel arra, hogy Egyiptom stabilitása is hatással van Európára. A tárgyalás részleteit ismertetve elmondta, hogy az Európai Unió globális stratégiájának a biztonság és védelem területére vonatkozó elfogadásra váró szövegbe sikerült azt a Magyarország által rég óta hangoztatott megfogalmazást betenni, amely az illegális bevándorlás megállítását célozza.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu