Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Belföldi hírek

Szijjártó Pétert nevezték ki Matolcsy György helyettesének a kínai kapcsolatok terén

2012. October 18. 13:08
Szijjártó Pétert nevezték ki Matolcsy György helyettesének a kínai kapcsolatok terén
A kormány módosította a magyar-kínai kétoldalú kapcsolatok összehangolásáért felelős kormánybiztosról szóló korábbi határozatát, és így a kormánybiztosnak, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek lesz egy helyettese. Ez a személy pedig a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, Szijjártó Péter lett.

matolcsy-lapozos_20121018140804_29.jpgMatolcsy György, a kínai kapcsolatokért felelős kormánybiztos helyettest kap, mégpedig Szjjártó Péter személyében. Az új kormánybiztos-helyettes feladata lesz például, hogy közreműködjön „a kétoldalú beruházási tevékenység erősítésében, a pénzügyi intézmények közötti együttműködés erősítésében, valamint a kétoldalú gazdasági kapcsolatok során a kis- és középvállalkozások szerepének növelésében”.

szijjarto-peter-hivatalos_20121018140916_1.jpgA Kormány a központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról 2010. évi XLIII. törvény 31. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, Magyarországnak az Oroszországi Föderációval fennálló gazdasági kapcsolatai, továbbá a Kínai Népköztársasággal fennálló gazdasági kapcsolatai elősegítésére és egyéb kétoldalú kapcsolatai összehangolására – 2012. január 1. napjával kezdődően 2 év időtartamra – dr. Matolcsy Györgyöt kormánybiztossá nevezte ki.


Szijjártó Péter 2012. júniusa óta vezeti a Miniszterelnökség nemzetközi kapcsolataiért felelős államtitkárságát, júliusban  a keleti nyitás politikájáért is felelős lett, most pedig kínai kapcsolatokért felelős kormánybiztos-helyettesi posztot kapott.Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu