Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

Szijjártó Péter: Tovább bővül a kereskedőházak hálózata

2015. June 25. 10:54
Szijjártó Péter: Tovább bővül a kereskedőházak hálózata

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Budapesten rendezett  külgazdasági értekezletet, amelyen természetesen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is felszólalt.

Szijjártó Péter bejelentette: A magyar kormány bővíteni fogja a kereskedőházak hálózatát a Kárpát-medencében. Elmondta:  a kereskedőházak rendszere a kis- és közepes vállalkozások (kkv) külpiaci érvényesülését segíti, amelyek  a földrajzi és kulturális közelség miatt nagyobb eséllyel szállnak versenybe a megrendelésekért a Kárpát-medencében. A miniszter megismételte, hogy a kormány szeretné jelentősen növelni a magyar kkv-k exportját. Kiemelte, miután a magyar egy nagyon nyitott gazdaság, amelynek a teljesítményét alapvetően befolyásolja az export és a külföldről érkező beruházások, ezért a külgazdaságnak különösen fontos a szerepe.

 

 Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium  külgazdasági értekezletén Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is felszólalt

 
Mint kifejtette, jelenleg a magyar kivitel 78 százaléka az EU területére irányul, a magyar kormány ezért hirdette meg a keleti és a déli nyitást, hogy a magyar cégek – az európai uniós piacok megtartása mellett - jelen legyenek a világgazdaság epicentrumaiban, ahol nagyon komoly növekedési potenciál van.   A négynapos értekezletet megnyitó beszédében Szijjártó Péter ismét kifejtette: a 2018-ra vonatkozó hármas célkitűzés, hogy az EU-ban Magyarországon legyen a legmagasabb az ipar hozzájárulása a hazai össztermékhez (GDP), az EU-ban itt legyen a legmagasabb az export GDP-hez viszonyított aránya, és Kelet-Közép-Európában itt legyen a legmagasabb az egy főre jutó közvetlen külföldi tőkebefektetés (FDI).


MTI/MCOnet


Fotó: Kovács Márton/KKM

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu