Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Belföldi hírek

Szijjártó Péter Pozsonyban tárgyalt a magyar-szlovák gazdasági kapcsolatokról

2013. October 31. 10:18
Szijjártó Péter Pozsonyban tárgyalt a magyar-szlovák gazdasági kapcsolatokról

Szijjártó Péter
külügyi és külgazdasági államtitkár is részt vett Pozsonyban a magyar-szlovák gazdasági vegyesbizottság ülésén, amelyen több fontos kérdésről született megegyezés.


Például arról, hogy 2014 közepén próbaüzembe helyezik a magyar és a szlovák gázvezetékrendszert összekötő interkonnektort, amelyen 2015-től a kereskedelmi forgalom is megindulhat. Az államtitkár a folyamatban lévő beruházással kapcsolatban azt hangoztatta: az észak-déli irányú infrastruktúrák megteremtése Közép-Európa energiabiztonságának alapvető feltétele. Elhangzott:  a magyar energiabiztonság szempontjából kulcsszerepe van a magyar és szlovák gázvezetékek összekötésének, ami stratégiai beruházás.Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár és szlovák kollégája aláírták a megállapodást


A vegyesbizottsági ülésen megállapodás született arról is, hogy Magyarország és Szlovákia közös álláspontot fog képviselni az Európai Unióban a nukleáris energia területén megvalósítandó fejlesztések kérdésében. Szijjártó Péter elmondta: megegyezés született arról is, hogy folyatódni fog a két ország közti határátkelők számának fejlesztése, ennek keretében 2020-ig 25 új infrastrukturális kapcsolatot nyitnak meg, valamint a MÁV is kezdeményezni fogja a szlovák vasúttársaságnál négy korábban leállított vonalon a vasúti forgalom megújítását.


Szijjártó Péter

Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár Pozsonyban több fontos egyeztetésen is részt vett

 

 


Szijjártó Péter emellett Pozsonyban megbeszélést folytatott Tomás Malatinsky szlovák gazdasági miniszterrel is, valamint részt vett a Nemzeti Külgazdasági Hivatal, a Szlovák Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökséggel (SARIO) és a pozsonyi magyar nagykövetség külgazdasági irodájával közösen szervezett, több tucat magyar és szlovák cég képviselőinek részvételével megtartott üzleti fórumon.


Fotó: Krizsán Csaba

MTI/MCOnet


Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu