Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.27. - Monday, Hella napja van.

Belföldi hírek

Szijjártó Péter: Nem helyes világgazdasági válságról beszélni

2013. July 19. 09:09
Szijjártó Péter: Nem helyes világgazdasági válságról beszélni

Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára a HEBC Bizalom és hitelesség című, 15. éves jelentését értékelte a minap.

Magyarország Európa termelési központja akar lenni, hogy a lehető legerősebb pozícióban legyen a válság után - mondta a politikus a Magyar Európai Üzleti Tanács /az Európai Gyáriparosok Kerekasztalának (ERT) magyarországi üzleti tanácsa /  sajtótájékoztatóján.Szijjártó Péter: Nem helyes világgazdasági válságról beszélni


Emlékeztetett: nagy kihívás volt a foglalkoztatottság emelése, hogy az adózók számát növeljék. Sikerült a dolgozók számát növelni, továbbá rugalmas munka törvénykönyvet kidolgozni. Nem utolsó sorban pedig az oktatási rendszereket is átszervezték - közölte.

Szijjártó Péter,

 

Szijjártó Péter a Magyar Európai Üzleti Tanács  sajtótájékoztatóján

 


Mint mondta, a gazdaságpolitika alakításakor óvatosan és körültekintően kell értékelni a minket körülvevő gazdasági környezetet, hogy ne szülessenek rossz döntések. Nem helyes például világgazdasági válságról beszélni, hiszen az ázsiai országokban, ahol továbbra is jó a gazdaság növekedési üteme, nincs válság - mutatott rá. Ezért is fontos a keleti nyitás stratégiája.


MTI/MCOnet

Fotó:Botár Gergely


Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu