Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

Szijjártó Péter miniszter bemutatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium új struktúráját

2014. October 02. 10:41
Szijjártó Péter miniszter bemutatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium új struktúráját

Bemutatkozó sajtótájékoztatót tartott a Külgazdasági és Külügyminisztérium, amelyen a nemrég kinevezett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ismertette a Minisztérium új szervezeti struktúráját.


A tárcavezető a minisztériumban életbe lépő változásokat ismertetve elmondta: Szabó László eddigi külgazdasági és külügyi államtitkár lesz a parlamenti államtitkár és miniszterhelyettes.A korábbi gazdaságdiplomáciai helyettes államtitkárságból államtitkárság lesz, amelyet Magyar Levente eddigi helyettes államtitkár vezet. Íjgyártó István jelenlegi keleti nyitásért felelős helyettes államtitkár váltja Balatoni Monikát a kulturális diplomáciáért felelős államtitkári poszton.

 

 

Szijjártó Péter: A külpolitika feladata hazánk gazdasági érdekeinek az érvényesítése

 Kohut Balázs gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkár közigazgatási államtitkár lesz, Biró Marcellt váltva. Szijjártó Péter arra is kitért, hogy Balogh Csaba pozsonyi nagykövet a keleti nyitásért, Altusz Kristóf pedig az európai és amerikai kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár lesz. A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) élén mától Ésik Róbert áll - jegyezte meg.A miniszter azt is közölte, hogy október végén Washingtonba látogat gazdasági és politikai tárgyalásokat folytatni.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu