Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.16. - Tuesday, Valter napja van.

Belföldi hírek

Szijjártó Péter: Magyarország céljainak elérésében kiemelt szerep jut a külképviselet-vezetőknek is

2014. August 26. 13:05
Szijjártó Péter: Magyarország céljainak elérésében kiemelt szerep jut a külképviselet-vezetőknek is

A 2014. évi Külképviselet-vezetői Értekezlet második napján előadást tartott Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter-helyettes.

 

Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a
Külképviseleti-vezetői Értekezleten (1.rész)

 A Külgazdasági és Külügyminisztériumban rendezett háromnapos, hétfőn kezdődött misszióvezetői értekezleten a kormány tagjai, államtitkárai, valamint a tárca vezető tisztségviselői osztják meg gondolataikat. Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára szerint gyökeresen meg kell újítani Magyarország külpolitikáját. "A magyar külpolitika feladata a gazdasági érdekek érvényesítése az új világrendben" - közölte.

 

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter-helyettes

 

A 2014. évi Külképviselet-vezetői Értekezlet második napján előadást tartott Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter-helyettes

 
Az államtitkár kiemelte, hogy belátható időn belül Magyarországnak az élre kell állnia három területen: az ipar hozzájárulása tekintetében a nemzetgazdaság teljesítményéhez és az export GDP-hez mért aránya szempontjából az Európai Unióban, továbbá Közép-Európában az egy főre jutó külföldi közvetlen működő-tőke arányát tekintve.  E célok elérésében nagy szerep jut a külképviselet-vezetőknek is Szijjártó Péter szerint.

 

 

Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a
Külképviseleti-vezetői Értekezleten (2.rész)
Az államtitkár közölte: a kormány minden szükséges szerkezeti és szervezeti változtatást végrehajtott, hogy a külpolitika minden eddiginél nagyobb mértékben segíthesse a külgazdaság növekedését. Szijjártó Péter e lépések között említette a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA, korábban HITA) létrehozását és azt, hogy az Eximbank bátrabb exportfejlesztési és exportfinanszírozási tevékenységet fog folytatni. Hozzátette: a Nemzeti Kereskedőház Zrt.-t jelentősen megerősítették és minden exportfejlesztéssel kapcsolatos felelősség is ide került.

 

MCOnet

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu