Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

Szijjártó Péter kötött stratégiai megállapodást a japán Zoltek céggel

2015. March 10. 10:39
Szijjártó Péter kötött stratégiai megállapodást a japán Zoltek céggel

A kormány legújabb stratégiai megállapodását a Külgazdasági és Külügyminisztériumban írta alá Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Kavamura Maszahiko, a Zoltek elnök-vezérigazgatója.

Szijjártó Péter az ünnepélyes aláíráskor kiemelte: japán cégek összesen 1,2 milliárd dollár (336 milliárd forint) beruházással 4 ezer új munkahelyet hoztak létre Magyarországon az elmúlt két évben. Magyarországon összesen 149 japán vállalat működik, ezek összesen 25 ezer embernek adnak munkát.

Kiderült: A Zoltek a gyártókapacitás bővítését tervezi a nyergesújfalui üzemben, ezért küszöbön áll 100 új munkahely teremtése, és zajlanak az egyeztetések arról, hogy 2-3 éven belül további 200-300 új munkahely jöjjön létre az Esztergom melletti településen.

 

 

Szénszálas anyagokat gyártó japán céggel kötött stratégiai megállapodást a kormány

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kijelentette: a magyar gazdaság szempontjából kulcsfontosságú, hogy az itt befektető külföldi vállalatok „hosszú távra elköteleződjenek a magyarországi működés mellett, ezt a célt is szolgálják a stratégiai megállapodások”.

A miniszter kiemelte: a kormány stratégiai partnerévé előlépett 56 vállalat az együttműködési megállapodások aláírása után összesen 14 ezer munkahelyet hozott létre Magyarországon.


MTI/MCOnet
Fotó: Kovács Márton/KKM

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu