Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.11.27. - péntek, Virgil napja van.

Belföldi hírek

Szijjártó Péter hat megállapodást kötött Oroszországban

2015. április 13. 10:42
Szijjártó Péter hat megállapodást kötött Oroszországban

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter oroszországi munkaútja során megnyitotta a kazanyi főkonzulátust, valamint több fontos megállapodást írt alá.


Az egyik az energetikát érinti, hiszen az energiabiztonság Közép-Európában a legfontosabb kérdés. Szijjártó Péter elmondta: megindultak a tárgyalások arról, hogy Oroszország a tavalyinál több gázt tároljon idén Magyarországon, míg tavaly 700 millió köbmétert tárolt a Gazprom magyar gáztározókban, ez a mennyiség idén 1,5-3 milliárd köbméter között lehet. Megállapodtak abban is, hogy az Eximbank moszkvai képviseletet nyit, hogy segítse a magyar kis- és közepes vállalkozások érvényesülését az orosz piacon, emellett 289 millió dolláros hitelkeretet nyitnak magyar cégek támogatására.

 

Szijjártó Péter: Hat megállapodás született a kazanyi tárgyaláson 

 Megállapodásuk szerint az orosz hatóságok április 20-án megkezdik 22 magyar húsipari vállalat hatósági auditját, így ha a szankciós és az embargós intézkedéseket megszüntetik, akkor ezek a cégek azonnali exportlehetőséghez jutnak. Arról is megegyeztek, hogy az orosz kormány együttműködik Magyarországgal abban, hogy a Richter gyógyszeripari cég ne veszítsen további piacot Oroszországban. Aláírták a Tatár Köztársaság és Magyarország közötti gazdasági együttműködési megállapodást is .

 

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu