Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Belföldi hírek

Szíjjártó Péter: együttműködve tudjuk kijavítani a múlt hibáit

2011. June 08. 11:49
Szíjjártó Péter: együttműködve tudjuk kijavítani a múlt hibáit
Orbán Viktor világossá tette a szakszervezeti vezetőknek, hogy a választóvonal nem a rendvédelmisek és a kormány, hanem a rendbontók és a rend oldalán állók között húzódik - szögezte le Szijjártó Péter a köztévé Az Este című műsorában kedden. A miniszterelnök szóvivője a szociális konzultációról szólva kijelentette: az emberek véleményének ismeretében hoznak majd parlamenti döntéseket.
Megállapodás született arról, hogy az életpálya-modell kidolgozásáról a szakszervezetekkel folyamatosan egyeztetni fog a belügyminiszter - hangsúlyozta Szijjártó. Hozzátette: szeptember közepére elkészülhet az erről szóló javaslat.

A politikus úgy fogalmazott, a miniszterelnök elvárja a rendvédelmi dolgozóktól, hogy minden körülmények között a rend oldalán álljanak. Mint mondta, Orbán Viktor azt is világossá tette a szakszervezeti vezetőknek, hogy a választóvonal nem a rendvédelmisek és a kormány, hanem a rendbontók és a rend oldalán állók között húzódik.


Szijjártó Péter az m1 Este című műsorában

Együttműködésre van szükség ahhoz, hogy az elmúlt nyolc év hibáit kijavítsuk - szögezte le a miniszterelnök szóvivője. Emlékeztetett arra, hogy a kormányváltás idejére "a nyugdíjrendszer gyakorlatilag a csőd szélére került" a szocialisták gazdaságpolitikai intézkedései miatt.

Az a szakszervezeti vezető, aki inkább a feszültséget szítja, bohóctréfát űz az állomány képviseletéből, az nemcsak a kormánynak és az országnak árt, hanem az általa képviselt állománynak is - jelentette ki Szijjártó.

A szóvivő arról is beszélt, hogy a szociális konzultáció kérdőíveit június 30-áig feldolgozzák, majd nyilvánosságra hozzák az eredményeket, és az emberek véleményének ismeretében fognak parlamenti döntéseket hozni.

 

Forrás: fidesz.hu

-bá-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu