Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Belföldi hírek

Szijjártó Péter: Bulgáriának mielőbb a schengeni övezet tagjává kell válnia

2016. October 28. 14:17
Szijjártó Péter: Bulgáriának mielőbb a schengeni övezet tagjává kell válnia

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint Bulgária sikeresen védi az EU külső határait, ezért eddigi teljesítménye alapján megérdemli, hogy mielőbb a schengeni övezet tagjává váljon.

A tárcavezető megbeszélést tartott bolgár kollégájával, amely során kiderült, egyetértenek abban, hogy az unió külső határainak védelme elsődleges feladat, hogy a demográfiai, gazdasági és munkaerőpiaci kérdéseknek nemzeti hatáskörben kell maradniuk, valamint hasonlóan gondolkodnak, hogy a terrorizmus, a radikalizmus és a bevándorlási hullám között van összefüggés.

 

Daniel Mitov bolgár külügyminiszter

Ugyancsak egyetértenek abban, hogy hotspotokat kell létrehozni az EU területén kívül, hogy már ott eldőlhessen, ki jogosult bejönni az unió területére

 

A két ország gazdasági kapcsolatának szorosabbra fűzése érdekében novemberben Szófiában összeül a gazdasági vegyes bizottság, illetve ugyancsak a kapcsolatok szorosabbra fűzését segítheti, hogy november 1-jétől elindul a Wizzair járata Budapest és Szófia között. Megállapodtak abban, hogy támogatják egymás pályázatát az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának tagságára.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu