Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.09.20. - péntek, Friderika napja van.

Belföldi hírek

Szijjártó Péter Brüsszelben tárgyal európai kulcskérdésekről

2015. január 20. 10:41
Szijjártó Péter Brüsszelben tárgyal európai kulcskérdésekről

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is részt vett az uniós külügyminiszterek tanácskozásán, amelyen kifejtette:  Európa versenyképességének helyreállítása és javítása terén fontos mérföldkő lenne az orosz kapcsolatok rendezése.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Federica Mogherini uniós főképviselő, Brüsszel

Európa hosszú távú érdeke a magyar álláspont szerint az, hogy kiszámítható, egészséges, kiegyensúlyozott, a partnerségen, valamint egymás és a nemzetközi jog tiszteletén alapuló együttműködés alakuljon ki Oroszországgal - hangsúlyozta a magyar külügyminiszter Brüsszelben. Ehhez azonban arra van szükség, hogy minden fél, így Oroszország is maradéktalanul betartsa és végrehajtsa a kelet-ukrajnai konfliktus politikai rendezését szolgálni hivatott úgynevezett minszki jegyzőkönyvet.

Szijjártó Péter kiemelte, Federica Mogherini uniós főképviselővel folytatott kétoldalú megbeszélésen is elmondta, hogy Magyarország nagy jelentőséget tulajdonít annak, hogy az Európai Unió egységesen lép fel ezen a téren. Mint mondta: ez az egység az intézkedések egyik legnagyobb értéke.

Elmondta azt is, kedden arról is egyeztet majd Maros Sefcoviccsal, az Európai Bizottság energiaunióért felelős alelnökével, hogy az Európai Unió milyen megoldásokat támogat a térség energiabiztonságának javítása érdekében.

 

MTI/MCOnet

 

Fotó: KKM

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu