Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.12.05. - Tuesday, Vilma napja van.

Belföldi hírek

Szijjártó Péter az Egyesült Arab Emirátusok pénzügyi államminiszterével írt alá megállapodást

2013. April 30. 20:33
Szijjártó Péter az Egyesült Arab Emirátusok pénzügyi államminiszterével írt alá megállapodást
Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár az Egyesült Arab Emírségbe utazott és tárgyalásokat folytatott többek között Sultan Al Mansouri gazdasági miniszterrel, Obaid Humaid Al Tayer-rel, az EAE pénzügyi államminiszterével és Mohammed Thani Mursid Ghannam Al Rumaithi-vel, az Adu Dhabi Kereskedelmi és Iparkamara elnökével, valamint részt vesz az Annual Investment Meeting éves befektetői találkozón.

A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint Magyarország és az Egyesült Arab Emírségek között ez a látogatás és az ez alkalommal aláírandó, a kettős adóztatást elkerülő egyezmény az első gazdasági kapcsolatfelvétel.

Szijjártó Péter és Khalaf Ahmad Al Habtoor

Szijjártó Péter és Khalaf Ahmad Al Habtoor 2013. április 30-án Dubajban, az Egyesült Arab Emírségekben


Szjjártó Péter telefonon adott interjújában elmondta, hogy az arab pénzügyi államminiszterrel aláírták a kettős adóztatás elkerüléséről szóló megállapodást. Az államtitkár hangsúlyozta:  ez nagyon fontos lépés a gazdasági kapcsolatok fejlesztése irányába. A megállapodás könnyebbé teszi majd a munkavállalást, ösztönzi a befektetéseket, és elejét veszi az adókijátszásnak.

Szijjártó Péter és Hussain Mohamed Al Mahmoudi

Szijjártó Péter és Hussain Mohamed Al Mahmoudi KIK főtitkár 2013. április 30-án Dubajban


A külgazdasági államtitkár beszámolt arról is, hogy a gazdasági miniszterrel kötött megállapodás értelmében megkezdik a tárgyalásokat a gazdasági együttműködési megállapodásról is, valamint létrehozzák a két ország gazdasági vegyes bizottságát.

Szijjártó Péter és Sultan Al Mansouri

Szijjártó Péter és Sultan Al Mansouri tárgyalása az Egyesült Arab Emírségekben, Dubajban 2013. április 30-án


A keleti nyitás stratégiájának jegyében kereskedőházat nyitnak az év második felében Abu-Dzabiban, erről megállapodott az ottani kereskedelmi és iparkamara elnökével. A kereskedőházat illetően 4 területet emeltek ki: a magyar mezőgazdasági technológiák és élelmiszerek exportját, a vízgazdálkodási vállalatok szerepvállalását, az egészségügyi-kutatói területen történő együttműködést, illetve az infrastrukturális beruházásokhoz kapcsolódóan a magyar mérnöki tudás bevonását.


MTI/MCOnet

Fotó: Miniszterelnökség


Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu