Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.12.01. - kedd, Elza napja van.

Belföldi hírek

Szijjártó Péter: Az autóipar a magyar nemzetgazdaság húzóágazata

2015. április 15. 10:37
Szijjártó Péter: Az autóipar a magyar nemzetgazdaság húzóágazata

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter adta át a Robert Bosch Elektronika Kft. hatvani telephelyén 170 millió forintos beruházással felépült tréning központját, amelyben évente 5000 dolgozó szakmai továbbképzésére lesz lehetőség.

A hatvani gyár mára a Bosch csoport legnagyobb autóelektronikai gyárává nőtte ki magát, emellett a régió legnagyobb és legjelentősebb munkaadója – hangsúlyozta Szijjártó Péter az átadón. Hozzátette: az autóipar ütemes növekedése elengedhetetlen a magyar kormány által kitűzött külgazdasági célok eléréséhez. Hiszen az autóipar a magyar nemzetgazdaság húzóágazata, termelési értéke a teljes feldolgozóipar kibocsátásnak több mint 30 százaléka.

Szijjártó Péter felavatta a hatvani Bosch új tréning központját

 

 A miniszter felidézte, hogy tavaly 14 százalékkal nőttek a beruházások Magyarországon, és ilyen magas növekedési ütemre 17 éve nem volt példa. A befektetőkért folytatott versenyt egyre inkább a jól képzett, kreatív és szorgalmas munkaerő dönti el. Ezt segíti a Bosch-sal kötött együttműködés is. Hozzátette: az új uniós pénzügyi ciklusban 50 milliárd forintot szán a kormány kétezer tanműhely létrehozására, míg a kutatás-fejlesztés és innováció támogatására 700 milliárd forintot.

 

MTI/MCOnet

Fotó: Burger Zsolt/KKM

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu