Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Belföldi hírek

Szíjjártó Péter: az államadósság csökkentéséhez erős ország kell!

2011. May 25. 10:29
Szíjjártó Péter: az államadósság csökkentéséhez erős ország kell!
Az, hogy sikerült pontot tenni ennek az ügynek a végére, ez megnyitja az utat ahhoz is, hogy valóban XXI. századihoz méltó partnerség jöjjön létre Oroszország és Magyarország között - jelentette ki Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a Mol-részvények állami megvásárlásáról a Magyar Televízió reggeli műsorában.
A miniszterelnök szóvivője emlékeztetett arra, hogy "mindenkinek nehézséget okozott a Surgutneftegas-Mol konfliktus".

"Ez az orosz-magyar kapcsolatok dinamikus fejlődésének is az egyik akadálya volt" - mondta. "Mindenki érezte, hogy itt valami nincsen rendben, bírósági eljárás, be nem jegyzés, fel nem fedett tulajdonosi háttér, állandó konfliktusok - ezek megnehezítették Magyarország és Oroszország kapcsolatát is" - fejtette ki Szijjártó Péter.

Arra a kérdésre, hogy az ügylet növeli a nettó államadósságot Szijjártó Péter kijelentette, államadósságot csak erős ország tud csökkenteni.

Szíjjártó Péter

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője

Elmondta, "ha megnyílik annak lehetősége, hogy egy ország újraélessze a sajnos korábban elherdált és esztelen privatizációval eltékozolt nemzeti vagyonát, növelni, gyarapítani tudja a nemzeti vagyont, akkor azt meg kell tennie".

"Ezt a tulajdon visszaszerzést egy önmagán jelentősen túlmutató jelentőségű dolognak tartom, hiszen itt egy olyan stratégiai vállalatról van szó, amelyik nemcsak nemzetgazdasági, hanem nemzetbiztonsági szempontból is rendkívül fontos" - jelentette ki a miniszterelnök szóvivője.

Szijjártó Péter megjegyezte, hogy a 21,2 százalékos tulajdonhányad ki fog egészülni egy 2,4 százalék körüli értékkel, hiszen az előzetes számítások szerint a magán-nyugdíjpénztári vagyonban ennyi vissza fog jönni az államhoz, s ezzel 23,6 százalékra emelkedik az állami tulajdon, "ami egy nagyon nagy dolog".

Forrás: fidesz.hu
-bá-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu