Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.09.20. - péntek, Friderika napja van.

Belföldi hírek

Szijjártó Péter Angela Merkelről és Vlagyimir Putyinról is egyeztetett a nagykövetekkel

2015. február 08. 22:19
Szijjártó Péter Angela Merkelről és Vlagyimir Putyinról is egyeztetett a nagykövetekkel

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Európai Unió, a NATO-tagországok és Izrael budapesti nagyköveteivel találkozott és egyeztetett aktuálpolitikai kérdésekben.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

A tárcavezető tájékoztatta a nagyköveteket az elmúlt időszak eseményeiről, elsősorban Angela Merkel német kancellár budapesti látogatásának tapasztalatairól. Szijjártó Péter beszélt a nagyköveteknek a rövidesen Magyarországra érkező Vlagyimir Putyin orosz államfő, valamint Ahmet Davutoglu török miniszterelnök látogatásának előkészületeiről, illetve azt is elmondta, hogy a közeljövőben Magyarországra érkezik a szerb, a lengyel és a montenegrói külügyminiszter is.

Mint ismeretes, a német kancellár Orbán Viktor miniszterelnökkel tárgyalt és Áder János államfővel is találkozott egynapos hétfői budapesti látogatásán. Vlagyimir Putyin orosz elnök pedig február 17-én viszonozza Orbán Viktor miniszterelnök elmúlt évi moszkvai munkalátogatását. A kettejük közötti megbeszélés témái között szerepelnek majd a kétoldalú politikai és gazdasági kapcsolatok, energiabiztonsági ügyek és az ukrajnai fegyveres konfliktus is.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu