Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

Szijjártó Péter álamtitkárhoz tartozik ezentúl a HITA

2013. April 01. 05:09
Szijjártó Péter álamtitkárhoz tartozik ezentúl a HITA
A Magyar Közlöny legutóbbi számában megjelentek szerint Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkárához, Szijjártó Péterhez került a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) irányítása.

hitaA Nemzeti Külgazdasági Hivatal 2011. január 1-vel kezdte meg működését és  támogatja a külföldi befektetők magyarországi beruházásainak előkészítését, illetve a hazai kkv-k exporttevékenységét.

Szijjártó Péter


A Magyar Kormány által létrehozott hivatal feladata egyfelől a hazai kis- és középvállalkozások külgazdasági tevékenységének támogatása, másfelől a külföldi cégek magyarországi befektetéseinek ösztönzése.


A Nemzeti Külgazdasági Hivatal legfontosabb relációs fókuszai a Széchenyi-tervhez és a  külgazdasági stratégiához igazodnak: a régi, tradicionális exportpiacok megtartása (Németország, környező országok) mellett cél az új, dinamikusan fejlődő piacok meghódítása(Balkán,Kelet-Európa,Távol-Kelet).


2013. márciusában rendelettel rögzítik, hogy a Nemzeti Külgazdasági Hivatal irányítását - amely eddig a nemzetgazdasági miniszterhez tartozott - a kormányfő a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkára útján látja el.


MTI/MCOnet


Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu