Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.27. - Monday, Hella napja van.

Belföldi hírek

Szijjártó Péter adta át az új budapesti szolgáltatóközpontot

2013. September 11. 10:31
Szijjártó Péter adta át az új budapesti szolgáltatóközpontot
Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára  és Dano Lister, a Greif BSC Europe Ltd. nyugat-európai elnöke átadják az ipari csomagolások és szolgáltatások területén működő cég új budapesti szolgáltatóközpontját 2013. szeptember 10-én.


Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára az átadásról


Az első szolgáltatóközpont 1991-ben nyílt az országban, jelenleg pedig már 70 ilyen központ van; ezekben mintegy 30 ezer ember dolgozik. A legújabb szolgáltatóközpont keddi megnyitóján Adry Kooyman, a Greif Európáért is felelős pénzügyi vezetője kiemelte: budapesti központjukban 17 munkavállalóval kezdik meg a munkát, de további, akár 40-50 főre történő bővítést terveznek.  A csaknem minden európai országban jelenlévő cég  három város közül – Krakkó, Prága, Budapest – közül döntött a magyar főváros mellett, hogy ide helyezi szolgáltatóközpontját.

Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára

Szijjártó Péter adta át az új budapesti szolgáltatóközpontot


Szijjártó Péter szerint a Greif döntése bizonyítja, hogy a kormány jól döntött, amikor átalakította a felsőoktatási rendszert, és azt is, hogy magyar munkaerő jól képzett, és magas szinten beszél idegen nyelveket. Bizonyítja a döntés azt is, hogy az amerikai-magyar gazdasági együttműködés egy sikertörténet, amelyet folytatni kell. A kormány megértette, hogy minél erősebb a gyártó szektor, annál nagyobb az esély, hogy az adott ország jó erőben indulhat a válság utáni világban – fejtette ki az államtitkár.


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu