Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Belföldi hírek

Szijjártó Péter adta át az Év Exportőre 2013 Díjakat

2013. December 03. 16:23
Szijjártó Péter adta át az Év Exportőre 2013 Díjakat

Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár is részt vett a HITA (Nemzeti Külgazdasági Hivatal) díjátdó ünnepségén 2013.december 3-án, amelynek keretében a legjobbnak ítélt hazai exportőr cégeket jutalmazták.

Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár beszéde az
Év Exportőre Díjátadón


 

Az Év Exportőre Díjat idén másodszorra osztotta ki a Nemzeti Külgazdasági Hivatal  olyan hazai mikro-, kis- és középvállalkozások között, amelyek saját gyártású termékekkel rendelkeznek, exporttevékenységükkel nagymértékben hozzájárulnak a magyar gazdaság fejlődéséhez, és tevékenységükön keresztül példát mutatnak az ágazatukban tevékenykedő hazai vállalkozások számára.

Szijjártó Péter

Szijjártó Péter mondott köszöntő beszédet a HITA díjátadó ünnepségén


A hat kategóriában kiírt pályázatra 93 cég összesen 128 pályázatot nyújtott be. A pályázatok elbírálásában az ERGO (Európai Regionális Szervezet), a Magyar Külgazdasági Szövetség és a HITA szakértői vettek részt. A Nemzeti Külgazdasági Hivatal által szervezett díjátadóra Budapesten került sor 2013.december 3-án.


Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár

Szijjártó Péter adta át az Év Exportőre 2013 Díjakat


"Rendkívül törékeny nemzetközi gazdasági környezetben dolgoznak mindazok, akik exporttal foglalkoznak" - mondta Szijjártó Péter, majd hozzátette:  Magyarország stratégiai válasza a világgazdasági és világpolitikai átalakulásra a "keleti nyitás" politikája. Célkitűzésként említette, hogy 2018-ra az Európán kívülre irányuló magyar export az egyharmadát kell, hogy adja a teljes magyar kivitelnek. A kis- és közepes vállalkozások arányát pedig meg szeretnék növelni ezen az exporttevékenységen belül. Ennek elősegítése érdekében meghirdették a külpiaci siker programját, amelynek keretében állami tulajdonú kereskedőházakat hoznak létre külföldön, külkereskedői szakértőkkel támogatják a kkv-kat, és fejlesztik a minőségi beszállítást.

Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár

Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár (balról a 4.) és az ÉV Exportőre 2013 díjazottak


A Tudatos Exportőr Díjat idén a Loxon Solutions Zrt. nyerte.A Legnagyobb Legkisebb Exportőr Díjat  az Admatis Kft. vehette át. A Regionális Stratéga kategória győztese a 100%-ban magyar tulajdonú WebEye International Kft. lett. A Meghatározó Exportőr kategória nyertese idén a Naturtex Gyapjú és Tollfeldolgozó Kft.Az Innovatív Exportőr kategóriában a  3DHISTECH Kft. nyert. A 2013-ban alkalommal átadott Sikeres Női Exportőr kategória győztese Borbíró Gertrúd, a kozmetikai termékeink gyártásával és forgalmazásával Cosmed Kft. ügyvezető igazgatója.
MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu