Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Belföldi hírek

Szijjártó Péter adta át a General Electric új fóti gyáregységét

2014. March 17. 10:06
Szijjártó Péter adta át a General Electric új fóti gyáregységét

A Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára is elismeréssel beszélt arról, hogy 8 hónap alatt felépítettek Fóton egy nyolcezer négyzetméter alapterületű üzemcsarnokot, amelyhez háromezer négyzetméter irodaépület tartozik.


Szijjártó Péter kiemelte:  a világon piacvezető General Electric (GE) - akivel elsők között kötött stratégiai megállapodást a kormány -  bővítése több mint száz új munkahelyet teremt, amiből negyven mérnöki pozíció. A befektetéssel csúcsszínvonalú gyártóbázisban készülnek gáz- és gőzturbinás villamoserőművek központi vezérlő egységei (UCP).

 

Szijjártó Péter adta át a General Electric új fóti gyáregységét
Több mint 12 500 munkavállalójával a GE a legnagyobb amerikai befektető Magyarországon, amely 12 gyárat, 3 regionális üzleti központot és 3 kutatás-fejlesztési részleget működtet.  A GE Oil&Gas üzletágának új fóti üzemcsarnokának üzembe helyezésével a vállalat jelentősen erősíti Magyarország pozícióit - hangsőlyozta Szijjártó Péter. Davide Marrani, a GE Oil&Gas üzletág gyártásért felelős globális vezetője is megerősítette: Magyarország kulcsszerepet játszik a GE életében.

 

MTI/MCOnet

Fotó: Botár Gergely

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu