Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.25. - Tuesday, Vilmos napja van.

Belföldi hírek

Szijjártó Péter a stratégiai partnercégekről és a kereskedőházakról

2013. September 10. 10:00
Szijjártó Péter a stratégiai partnercégekről és a kereskedőházakról
A Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkára a Parlamentben napirend előtti felszólalásában a stratégiai partnerek nyújtotta munkalehetőségekről beszélt.
Szijjártó Péter szerint a  partnervállalatok számos kis- és közepes magyar vállalkozásnak biztosítanak beszállítói lehetőséget. Az államtitkár sikeresnek értékelte a programot, hangsúlyozva: a cégek 3700 új munkahely létrehozását eredményező fejlesztést jelentettek be. Az államtitkár hosszasan sorolta azokat a makrogazdasági adatokat, amelyeket a partnervállalatok eredményeztek, például azt, hogy tavaly 3 milliárd 191 millió eurónyi tőke érkezett az országba általuk.

szijjrtó péter

 

Szijjártó Péter a stratégiai partnercégekről és a kereskedőházakról

 A magyar-orosz gazdasági kapcsolatokért és a magyar-kínai kétoldalú kapcsolatok összehangolásáért felelős kormánybiztos a Napi Gazdaságnak adott interjúban elmondta: a legaktuálisabb feladat a három, már működő magán-kereskedőházzal (Bakuban, Asztanában és Moszkvában) való együttműködés módjáról történő megállapodás. Elmondta: saját célkitűzése az, hogy 2013 végére megnyissák a pekingi, az abu-dzabi, és a rijádi házat is, jövőre pedig szeretnék a magyar külgazdasági terjeszkedést Afrikában is kereskedőházakkal támogatni.

MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu