Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Belföldi hírek

Szijjártó Péter a Parlamentben számolt be a keleti nyitás legújabb eredményeiről

2013. November 05. 10:29
Szijjártó Péter a Parlamentben számolt be a keleti nyitás legújabb eredményeiről
Az Országgyűlés előtt, napirend előtti felszólalásában beszélt Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, valamint a magyar-kínai kétoldalú kapcsolatok összehangolásáért felelős kormánybiztos a keleti nyitás fejleményeiről.

Szijjártó Péter a Parlamentben


A kínai-magyar kapcsolatokban elért legutóbbi eredményekről a november 5-i, keddi parlamenti ülés reggelén hallhattak az országgyűlési képviselők.

Többek között megemlítette, hogy a Huawei európai exportját elosztó központját Magyarországon hozza létre, a ZTE mobiltelefoncég az európai javító központját helyezi hazánkba, és a Lenovo is bővíti kapacitását. Emellett a jövő héten harmadik uniós országként nyitjuk meg kulturális központunkat Pekingben, a jövő héten pedig Hongkongban főkonzulátus nyílik - tette hozzá Szijjártó Péter.

De más igen fontos témakör is felmerült ma reggel a Parlamentben.   Az árfolyamgát kiszélesítéséről és a kilakoltatási moratórium meghosszabbításáról döntött az Országgyűlés kedden a Fidesz javaslatára. E szerint a kilakoltatási moratórium április 30-áig meghosszabbodik. A már működő árfolyamgát pedig azoknak is hozzáférhetővé válik, akik eddig nem léphetettek be.


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu