Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.11.27. - péntek, Virgil napja van.

Belföldi hírek

Szijjártó Péter a napvilágot látott kedvező külkereskedelmi adatokról

2015. május 12. 10:41
Szijjártó Péter a napvilágot látott kedvező külkereskedelmi adatokról

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint a magyar gazdaság exportja két éve először ismét kétszámjegyű éves növekedést ért el. Az adatokat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter értékelte.


Magyarország gazdasága nyitott gazdaság, és így a teljesítményét nagyban meghatározzák a külgazdasági tényezők. A legfrisebb külkereskedelmi adatokra reagálva Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta: A külgazdasági tényezők hatékonyan tudják alátámasztani a nemzetgazdaság teljesítményét. A miniszter örvendetesnek nevezte, hogy márciusban csaknem 13 százalékkal nőtt a magyar export egy év alatt, és hogy a külkereskedelmi mérleg aktívuma elérte a 929 millió eurót.

 

A külgazdasági tényezők alátámasztják a nemzetgazdaság teljesítményét

 
Rámutatott: továbbra is az autóipar húzza a nemzetgazdaságot. Ezért nem véletlen, hogy autóipari vállalatokkal van a legtöbb, 21 stratégiai megállapodása a kormánynak. Az exportképes kis- és közepes vállalkozások (kkv-k) számát a jelenlegi 3000-ről 12 ezerre kívánja növelni a kormány, ennek megfelelően az Eximbank igyekszik megduplázni a kiadott exportcélú hitelek mennyiségét - tette hozzá.

 

MTI/MCOnetFotó: Burger Zsolt/KKM

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu