Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

Szijjártó Péter a magyar-orosz kereskedelmi kapcsolatokról

2013. March 28. 09:57
Szijjártó Péter a  magyar-orosz kereskedelmi kapcsolatokról
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar - Orosz Tagozata  gazdasági fórumot szervezett Budapesten, amelyen részt vett Szijjártó Péter a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára  is.


A magyar külgazdaságpolitika egyik legfontosabb feladata a magyar-orosz kereskedelmi kapcsolat kiegyensúlyozása - véli Szijjártó Péter, aki hozzátette: A keleti nyitás sikere nagymértékben múlik a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA), a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK), valamint a kereskedőház-rendszer szoros együttműködésén. Kiderült az is 2013-ban  Moszkvában, Asztanában, Rijádban és Pekingben mindenképpen nyílik magyar kereskedőház!

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar - Orosz Tagozata

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar - Orosz Tagozata  gazdasági fórumot szervezett Budapesten


Az egyik legnagyobb orosz kiskereskedelmi üzletlánc keresi Közép-Európában partnerét raktárbázis kialakítására. A HITA olyan befektetés-ösztönzési ajánlatot ad az orosz kiskereskedelmi láncnak, hogy Magyarországot vonzó célponttá tegye - hangsúlyozta a kormánybiztos.

A Magyar-Orosz Gazdasági Vegyesbizottság elnöke a rendezvényen rámutatott: Oroszország Magyarország számára a harmadik legfontosabb kereskedelmi partner, az Európai Unión kívüli kapcsolatban pedig az első helyen áll.MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu