Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.11.27. - péntek, Virgil napja van.

Belföldi hírek

Szijjártó Péter: A magyar modell sikerességét a számok mutatják

2015. május 10. 15:19
Szijjártó Péter: A magyar modell sikerességét a számok mutatják

Az idén márciusig a kiskereskedelmi forgalom 6,5 százalékkal, az ipari termelés volumene 11,6 százalékkal nőtt, a munkában állók létszáma 4 millió 117 ezer fő - ismertette Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.


Erről a miniszter a Joint Venture Szövetség és külföldi kamarák üzleti fórumán beszélt. Létrejött és működik a magyar modell, amely egyszerre jelent fegyelmezett költségvetési politikát, gazdasági növekedést és bővülő foglalkoztatást - mondta. Véleménye szerint reális és szükséges célkitűzés, hogy Magyarországon 5 millió ember dolgozzon, mint Csehországban.

 

 


Szijjártó Péter: A magyar modell sikerességét a számok mutatják
Szijjártó Péter az üzletemberek előtt elmondott beszédében kifejtette, hogy a magyar gazdaság nyitott, ezért teljesítményét alapvetően befolyásolja az export és az ide érkező befektetések alakulása.A keleti és a déli piacnyitást érintve a miniszter hangsúlyozta, hogy ezen országokkal való kereskedés növekedési potenciált jelent a magyar gazdaság és a vállalkozások számára, és nemcsak a magyar export bővülése fontos, hanem az ottani befektetők Magyarországra vonzása is.

 MTI/MCOnet

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu