Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.02.26. - Monday, Edina napja van.

Belföldi hírek

Szijjártó Péter: A külgazdaság sikere az exporton és a beruházásokon múlik

2015. July 09. 11:03
Szijjártó Péter: A külgazdaság sikere az exporton és a beruházásokon múlik

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter részt vett és beszédet mondott a külföldi magyar intézetek igazgatóinak találkozóján a Balassi Intézetben.

Hibátlan diplomáciai és kultúrdiplomáciai teljesítményre van szükség - hangsúlyozta Szijjártó Péter a rendezvényen.  Elmondta: a magyar kultúra versenyelőny lehet akkor, amikor a nemzetközi térben gazdasági érdekeket akarunk érvényesíteni. Ezért "a kultúrdiplomáciára, a magyar kultúra megmutatására és terjesztésére mint erőforrásra kell tekinteni". A jövőben nagy hangsúlyt fog kapni a magyar kulturális és tudományos diplomácia is, ami segíti az országkép pozitív kialakítását.

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter részt vett és beszédet mondott a külföldi magyar intézetek igazgatóinak találkozóján a Balassi Intézetben

 
Ennek a fő oka, hogy a magyar külpolitika és külgazdaság sikere Szijjártó Péter szerint az exporton és a beruházásokon múlik.  Így alapvető fontosságú a tárgyalópartnerben élő országkép.  A külföldi magyar intézményekről szólva kijelentette, hogy a jelenleg működő 23 kulturális intézet jobb és hatékonyabb működésére, a minőség javítására  koncentrálnak. Bejelentette többek között azt is, hogy a tervek között szerepel egy speciális profilt betöltő kulturális intézet nyitása Teheránban.

 

Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkára a Balassi Intézetben

 

Dr. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkára a Balassi Intézetben

 

 

Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkára a Balassi Intézetben azt hangsúlyozta: "A kultúra hatékony eszközként felfogása friss válaszokat szolgáltathat aktuálpolitikai kérdésekre, kiemelt figyelemmel az égető szociálpolitikai, demográfiai problémáinkra, kormányzati célkitűzéseinkre is". Mint mondta, a kormányzat számára a magyar kultúrának a társadalmi jólét javításának, a középosztály megerősítésének, az országkép pozitív formálásának, a versenyképesség erősítésének eszközeként kell működnie.

 

MTI/MCOnet

 Fotó: Máthé Zoltán/MTI

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu