Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.23. - Thursday, Dezső napja van.

Belföldi hírek

Szijjártó Péter a keleti nyitásról beszélt Gödöllőn

2013. September 17. 11:00
Szijjártó Péter a keleti nyitásról beszélt Gödöllőn
Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára is részt vett Magyarország tiszteletbeli konzuljainak V. konferenciáján, melyen kiemelte: A magyar külpolitika és külgazdaság középpontjába is új célt helyeztek, a keleti nyitást.


Szijjártó Péter: A magyar növekedés a termelési beruházásoktól és a keleti nyitástól függA magyar növekedési fordulat hosszú távú sikeréhez szükség van arra, hogy az ország Európa termelési központja legyen, minél több termelési beruházás valósuljon meg, továbbá a keleti nyitás eredményes legyen – mondta Szijjártó Péter. Az államtitkár felsorolta a keleti nyitás irányait: az Oroszországgal, a Távol-Kelettel ápolt kapcsolatok folyamatos erősítését, a kaukázusi köztársaságokhoz fűződő kapcsolatok élénkítését, az arab világhoz fűződő viszonyt, a nyugat-balkáni térnyerést és a Latin-Amerikával ápolt kapcsolatokat.
Győri Enikő: a vitás kérdésekről ésszerű párbeszédet kell folytatni az unióban


Győri Enikő, a Külügyminisztérium európai uniós ügyekért felelős államtitkára hangsúlyozta: az elmúlt időszak tanulsága, hogy nincs egységes módszer a válságkezelésre, de Magyarország már elindult azon az úton, amely kifelé visz a válságból.Az államtitkár arra is kitért, hogy az integráció alapértékeiről Magyarországnak nincs polémiája az EU-val. A vitás kérdésekről ésszerű párbeszédet kell folytatni az unióban, és erre Magyarország készen áll - hangzott el a gödöllői konferencián.MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu