Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

Szijjártó Péter A járműgyártásban dolgozók száma 15 százalékkal emelkedett

2015. March 10. 13:07
Szijjártó Péter A járműgyártásban dolgozók száma 15 százalékkal emelkedett

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) Járműipari Konferenciát szervezett Budapesten, amelyen köszöntőt mondott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség elnöke.

 

Szijjártó Péter beszéde a Járműipari Konferencián 2/1 

 

 

A HIPA által második alkalommal megrendezésre kerülő Járműipari Konferencián, csúcstalálkozón képviselteti magát az Audi, a Suzuki, a Mercedes-Benz, a Bosch és az Opel.  Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökséget (HIPA) elnöke szerint azért is jelentős ez a rendezvény, hiszen ennek az iparáganak a szerepe, nemzetgazdasági súlya immár megkérdőjelezhetetlen.   A HIPA jelenleg is 21 olyan autóipari beruházásról tárgyal, amelyek ha megvalósulnak, 3600 új munkahely jön létre Magyarországon - jegyezte meg, kiemelve: az ágazatban létrejött 100 új munkahely közvetlenül és közvetve összesen 235 új munkahelyet teremt.

 

 

 

Szijjártó Péter beszéde a Járműipari Konferencián 2/2

 

A 2015. március 10-én megrendezésre került konferencián Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kijelentette: Az autóipar ütemes növekedése elengedhetetlen a magyar kormány által kitűzött külgazdasági célok eléréséhez. Ismételten hangsúlyozta: Magyarország Európa egyik autóipari fellegvára lett. Elmondta: tavaly 6651,5 milliárd forint termelési értéket állított elő az autóipar Magyarországon, ez 23 százalékkal több, mint 2013-ban.

 

 

 

 

Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökséget (HIPA) elnöke

 

 

Hangsúlyozta: a magyar gazdasági teljesítményt ma leginkább az autóipar teljesítménye tudja befolyásolni. A külgazdasági és külügyminiszter elmondta, a szektor jelentőségét mutatja, hogy a legtöbb stratégiai megállapodást - az 56-ból 19-et - autóipari vállalatokkal kötötte a kormány. Hozzátette: ha a szektorban a magyar munkavállalók nem dolgoznának olyan alázattal, szorgalommal és szakértelemmel, mint amilyennel teszik, akkor nem lennének olyan sikeresek a kormányzati programok sem, amelyek az iparág fejlesztésére irányulnak. 

 

MCOnet

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu