Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

Szijjártó Péter a gazdasági kormányzásról a Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamara rendezvényén

2013. April 03. 10:08
Szijjártó Péter a gazdasági kormányzásról a Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamara rendezvényén
Szijjártó Péter államtitkár meghívást kapott a Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamara több vegyes kamarával közösen tartott rendezvényére, ahol A növekedési fordulat címmel tartott előadást.

Szijjártó Péter a rendezvényen kiemelte: 2013-ban gazdasági növekedési fordulat lesz, és ennek forrása a családok megerősítésével keletkező fogyasztás bővítése, a magyar cégek külpiaci tevékenységének elősegítése, továbbá a stratégiai partnerségi megállapodások rendszere.
Szijjártó Péter: cél, hogy Magyarország termelési központtá váljon


Felhívta a figyelmet továbbá arra, hogy a gazdasági kormányzásban változások következtek be. Így például a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) és a kereskedőház rendszer a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkárságához került, ezzel is jelezve, hogy a külgazdaság a gazdaságpolitikában fontos szerepet kap. A HITA tevékenységében továbbra is segíti a nemzetközi cégek magyarországi tevékenységét, befektetéseik bővítését, és hozzájárul a keleti nyitás politikájának érvényesüléséhez - tette hozzá.

Szijjártó Péter

Szijjártó Péter államtitkár meghívást kapott a Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamara több vegyes kamarával közösen tartott rendezvényére

 


A  Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára elmondta, hogy Magyarországon 300 svájci érdekeltségű cég működik. Nem mellékesen pedig az egyikkel, a Stadler vasúti járműgyártó céggel stratégiai partnerséget is kötött a kormány.


MTI/MCOnet

Fotó: Botár Gergely

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu