Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Belföldi hírek

Szijjártó Péter: a Delphi bővítése erősíti a törekvést, hogy Magyarország az autóipar egyik fellegvára lehessen

2013. October 03. 10:30
Szijjártó Péter: a Delphi bővítése erősíti a törekvést, hogy Magyarország az autóipar egyik fellegvára lehessen

Az amerikai Delphi Automotive tatabányai gyárának új, nyolcezer négyzetméteres csarnokának átadásán jelen volt Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára is.


Az amerikai Delphi Automotive új csarnokának átadásán jelen volt Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára is


A beruházással közel duplájára nő az üzem területe és 100 embernek biztosít munkalehetőséget, akik autóipari elektromos csatlakozóelemeket gyártanak majd.  A Delphi tatabányai üzemében dolgozók létszáma a bővítéssel együtt 1200 fő, de a létszám további fejlesztésekkel az 1400 főt is elérheti 2015-re. A fejlesztés értéke 3,4 milliárd forint, ehhez 686 millió forintos vissza nem térítendő támogatást kapott a vállalat, magyar és uniós forrásokból.


Szijjártó Péter,

 

Szijjártó Péter az autóipari elektromos csatlakozóelemeket gyártó Delphi Automotive új csarnokában
A Delphi 1991 óta van jelen Magyarországon, azóta 66 milliárd forintot fektetett be. A cégcsoport jelenleg három gyárat működtet az országban: Tatabányán, Balassagyarmaton és Szombathelyen, amelyekben több mint 3000 főt foglalkoztat. Szijjártó Péter államtitkár elmondta: a kormány egyeztetéseket kezd a vállalattal stratégiai együttműködési megállapodás megkötése érdekében.


MTI/MCOnet

Fotó: Botár Gergely
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu