Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.08.18. - vasárnap, Ilona napja van.

Belföldi hírek

Szijjártó Péter a déli nyitás külpolitikai stratégiáról és az új piacok kereséséről

2015. június 02. 10:31
Szijjártó Péter a déli nyitás külpolitikai stratégiáról és az új piacok kereséséről

Magyarország javára fordítható az elmúlt időszakban Afrikában és Latin-Amerikában elindult gazdasági fejlődés - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter kijelentette: a keleti nyitás keretében a kormány minden ajtót megnyitott, minden utat kiépített, most a vállalkozásokon a sor, hogy ezt kihasználják. Ennek a mintájára indult el a déli nyitás stratégiája, amelynek ugyanaz a célja: a magyar exportpiacok diverzifikálása. Jól látható ugyanis, hogy az európai uniós országok, de Kína, Oroszország, az Egyesült Államok és az Arab-öböl országai is igyekeznek szorosabbra fűzni kapcsolataikat Afrikával és Latin-Amerikával - tette hozzá.

 

 

Szijjártó Péter: Magyarországnak új partnereket kell találnia a világpiaconA déli nyitás külpolitikai stratégiáról rendezett külügyi és külgazdasági intézeti konferencián kiderült: Magyarország öt új nagykövetséget nyit másfél éven belül Latin-Amerikában, illetve Fekete-Afrikában: Kolumbiában, Peruban, Angolában, Etiópiában és Ghánában. Emellett a jelenlegi 57-ről 68-ra növelnék a Magyarországot képviselő tiszteletbeli konzuloknak a számát a két régióban - hangzott el.  Szijjártó Péter azt is bejelentette: az Eximbank 3,7 milliárd dolláros hitelkeretet nyit meg, hogy segítse a magyar vállalkozások sikeres üzletkötéseit a két régióban. Emellett a magyar miniszterelnök 2016-os programjában fontos szerepe lesz a latin-amerikai és az afrikai térségnek. Továbbá befektetővédelmi, valamint a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezményeket is szeretnénk kötni a régió több államával - mondta.MTI/MCOnet
Fotó: Kovács Márton

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu